1. Witamy w nowym sklepie

    25 listopada 2019 roku uruchomiliśmy nowy sklep internetowy. Jeżeli mieliście Państwo konto w starym sklepie będzie konieczne zresetowanie hasła. Hasła są bowiem szyfrowane, a my ich nie widzimy. Jest to podyktowane względami bezpieczeństwa.  Jednocześnie informujemy też, że część funkcji może jeszcze nie działać lub działać nieprawidłowo - sukcesywnie pracujemy nad rozwiązaniem problemów. 

    Czytaj więcej »
  2. Prawdziwe chleby w naszym sklepie internetowym

    Rozszerzamy ofertę naszego sklepu internetowego. Od piątku 29 marca online będzie można kupić trzy rodzaje chlebów żytnich: zwykły na zakwasie, z żurawiną oraz z trzema ziarniami. 

    Każdy z naszych chlebów jest wypiekany tradycyjną metodą. Żaden nie zawiera w składzie drożdży, ani jakichkolwiek polepszaczy chemicznych. Wszystkie z trzech chlebów są pieczone z trzech rodzajów mąki żytniej, soli, wody i ewentualnych dodatków: żurawiny, słonecznika, siemienia lnianego, pestek dyni. 

    Czytaj więcej »
  3. Otwieramy nowy sklep internetowy

    Po trzech latach działalności restauracji Schronisko Smaków Magda Gessler w Bukowinie Tatrzańskiej i dwóch latach działalności starego sklepu internetowego, przyszedł czas na nowy projekt. Oddajemy w Wasze ręce zbudowany całkowicie od nowa sklep internetowy z przetworami z restauracji Schronisko Smaków.  Stworzyliśmy zupełnie inną, czytelniejszą szatę graficzną. Zadbaliśmy o zdjęcia produktów, ich opisy i łatwość nawigacji. 

    Dodaliśmy nowe, przyjazne formy płatności i rozszerzyliśmy opcje dostaw: oprócz kuriera, macie teraz do wyboru również odbiór w wybranym przez Was punkcie (6 tysięcy punktów w Polsce) i  dostawę do Paczkomatów Inpost. 

    Poszerzyliśmy również możliwości darmowej dostawy oraz wysyłki na cały świat. Dzięki nowym umowom z firmami logistycznymi wysyłamy już nasze produkty do każdego kraju na Świecie. 

    Dołożyliśmy wszelkich starań by sklep funkcjonował prawidłowo i był pozbawiony błędów. Jeżeli jednak coś Wam nie działa, gdzieś widzicie błąd, dajcie nam o tym znać. Bardzo dziękujemy za takie sygnały, bo pozwolą natychmiast wyeliminować usterki, które przeoczyliśmy. 

     

     

    Czytaj więcej »
  4. Nowe produkty w naszym sklepie

    W sklepie internetowym Schroniska Smaków pojawiły się nowe produkty lub wróciły do sprzedaży takie, których wcześniej nie było. 

    Obok przetworów, syropów czy konfitur do sprzedaży zaczęliśmy wprowadzać gotowe dania z naszej restauracji. Dzisiaj w sklepie pojawił się czerwony barszcz na wywarze warzywnym. Już jest dostępny online.  Będzie jak znalazł na wigilijnym stole obok kapusty kiszonej z grzybami leśnymi, która również zagościła w naszym sklepie internetowym. Jej cena jest obniżona do Świąt. 

    Co jeszcze mamy nowego? Konfiurę z pigwy, syrop z czarnego bzu, trzy rodzaje serów kozich. Po dłuższej przerwie mamy ponownie musztardę chrzanowo-miodową, najchętniej kupowaną przez Was musztardę.  Dla osób, które kochają ostre smaki mamy też coś wyjątkowego. Poszerzyliśmy ofertę ketchupów o trzeci wariant: ketchup bardzo ostry

    Wkrótce w sklepie internetowym Schroniska Smaków kolejne, nowe produkty nad którymi kuchnia już pracuje..

    Czytaj więcej »
  5. Bawełniana torba gratis

    Dzisiaj, 10 października od godziny: 15:00 startuje nasza kolejna promocja w sklepie internetowym. Do zamówień, których wartość przekracza 30 złotych dodajemy gratis bawełnianą torbę na zakupy. Torba jest wykonana z mocnego, w 100 procentach naturalnego materiału. Zastąpi tysiące jednorazówek. 

    Jak skorzystać z promocji: Przy finalizacji zamówienia w koszyku prosimy wpisać kod: torba i zatwierdzić. Pojawi się wówczas komunikat o przyjęciu kodu. To dla nas sygnał, by do zamówienia dołożyć torbę gratis. UWAGA: to produkt dodawany całkowicie za darmo, dlatego nie pojawi się w koszyku razem z innymi produktami. Po prostu dołożymy go do paczki. 

    Promocja trwa do wyczerpania zapasów, ale nie później niż do niedzieli 14 października. Gdy torby się nam skończą, przy wpisywaniu kodu pojawi się taki właśnie komunikat. 

    Czytaj więcej »
  6. Promocja na otwarcie nowego sklepu internetowego

    Po trzech latach działalności restauracji Schronisko Smaków Magda Gessler w Bukowinie Tatrzańskiej i dwóch latach działalności starego sklepu internetowego, przyszedł czas na nowy projekt. Oddajemy w Wasze ręce zbudowany całkowicie od nowa sklep internetowy z przetworami z restauracji Schronisko Smaków.  Stworzyliśmy zupełnie inną, czytelniejszą szatę graficzną. Zadbaliśmy o zdjęcia produktów, ich opisy i łatwość nawigacji. 

    Dodaliśmy nowe, przyjazne formy płatności i rozszerzyliśmy opcje dostaw: oprócz kuriera, macie teraz do wyboru również odbiór w wybranym przez Was punkcie (6 tysięcy punktów w Polsce) i  dostawę do Paczkomatów Inpost. 

    Poszerzyliśmy również możliwości darmowej dostawy oraz wysyłki na cały świat. Dzięki nowym umowom z firmami logistycznymi wysyłamy już nasze produkty do każdego kraju na Świecie. 

    Dołożyliśmy wszelkich starań by sklep funkcjonował prawidłowo i był pozbawiony błędów. Jeżeli jednak coś Wam nie działa, gdzieś widzicie błąd, dajcie nam o tym znać. Bardzo dziękujemy za takie sygnały, bo pozwolą natychmiast wyeliminować usterki, które przeoczyliśmy. 

     

     

    Czytaj więcej »
  7. Czym nasze konfitury różnią się od konfitur w sklepach?

     

    W sklepach możecie kupicie konfitury i dżemy owocowe w cenie od 2 do nawet 20 złotych za słoik. Cena jest uzależniona od wielkości słoika, zawartości owoców, ale i od marki. Jak wybrać dobrą konfiturę w sklepie? Przede wszystkim trzeba czytać skład oraz zawartość owoców na 100 gramów gotowego produktu. Jak się robi konfiturę? Według przepisów naszych babć konfitura to nic innego jak rozgotowane owoce z dodatkiem cukru, który dodaje słodyczy i jest naturalnym konserwantem. Prawdziwa konfitura powinna mieć tylko te dwa składniki. 

    No dobrze... Powiecie, że dwa składniki, to jakim cudem konfitura ma rok daty ważności. To proste. W naszej restauracji utrwalamy konfitury przez pasteryzację, dlatego możemy wydłużyć ich trwałość z kilku dni do roku. 

    Popatrzcie sobie na konfitury w Waszym domu lub wpiszcie taką frazę  w wyszukiwarkę internetową. Bez trudu znajdziecie mnóstwo konfitur, które zawierają konserwanty, barwniki, sztuczne lub naturalne zagęszczacze, syrop glukozowo-fruktozowy, albo dodane pektyny. Po co dodaje się te składniki? By bardziej wydłużyć trwałość produktu, ale przede wszystkim obniżyć koszty produkcji. Zwykle konfitury w sklepie mają maksimum 80 gramów owoców na 100 gramów gotowego produktu. Konfitury z resturacji Magdy Gessler mają minimum 120 gramów, a niektóre nawet 150 gramów owoców na 100 gramów gotowej konfitury Dlaczego owoce ważą więcej niż konfitura? To proste. Bo chodzi o wagę surowych owoców. My je długo gotujemy i przez odparowanie wody zagęszczamy je. Masowi producenci dosypują pektyn i w ten sposób obniżają koszt produktu, zawartość owoców, ale i psują smak. Konfitury takie nie są już tak mocno owocowe. 

    A co z konfiturami na których napisane jest w "100 procentach z owoców"? To często zagrywka marketingowa. Wczytajcie się w skład. Tam wcale nie ma 100 procent truskawek w konfiturze z truskawki, tylk 60 procent. Dlaczego jest więc napisane o 100 procentach owoców? Bo resztę stanowi sok jabłkowy - jako "słodzik" oraz pektyny owocowe - jako zagęszczacz. 

     

     

     

     

     

     

    Czytaj więcej »