Facebook Pixel

Dołącz do akcji Schronisko dla Schronisk. Ty też możesz pomóc! Schronisko dla Schroniska

Blog

  1. Co na obiad z ryżem? Nie tylko pomidorowa!

    obiad z ryżem indyjskie curry

    Gdy brakuje Ci pomysłu na obiad, to ryż z dodatkami będzie zawsze dobrym i szybkim rozwiązaniem! Możesz przygotować go zarówno na słodko, jak i na słono, dodać do zupy albo usmażyć razem z warzywami. W artykule przedstawiamy nasze propozycje dań z ryżem.


    Czytaj więcej »
  2. Co na prezent ślubny dla kolegi lub koleżanki z pracy? Podpowiadamy!

    co-dac-na-prezent-slubne-obraczki

    Ślub to ważna uroczystość, na którą warto zrobić szczególny prezent. Co jednak, jeśli nie znamy się z obdarowywanymi na tyle, żeby dać im coś spersonalizowanego? Zazwyczaj w ramach podarunku od firmy nie daje się pieniędzy, dlatego dobrze wymyślić coś uniwersalnego, ale oryginalnego. W artykule podpowiadamy, co ofiarować na prezent na ślub dla koleżanki lub kolegi z pracy!

    Czytaj więcej »
  3. Czym zastąpić vegetę? O zdrowych alternatywach

    domowa-vegeta-przyklad

    Wszyscy doskonale znamy łatwo dostępne mieszanki przypraw, które mają za zadanie wzmocnić smak. Niestety w większości przypadków skład takiego miksu przypraw pozostawia wiele do życzenia. Jeśli chcesz, by w Twojej kuchni królowały tylko naturalne smaki, sprawdź nasz przepis na domową vegetę!

    Czytaj więcej »
  4. Fakty na temat suszonej żurawiny. Dlaczego warto po nią sięgnąć?

    suszona-zurawina-wlasciwosci

    Żurawina jest rośliną wieloletnią należącą do rodziny wrzosowatych, której owoce mają wiele wartości odżywczych i zapobiegają rozwojowi infekcji bakteryjnych. Można jeść ją na świeżo lub przerobioną na przetwory, a także suszoną. Dlaczego warto? Poznaj jej właściwości!

    Czytaj więcej »
  5. Jak zrobić zapiekankę ziemniaczaną?

    jak-zrobic-zapiekanke-ziemniaczana-zdjecie

    Zapiekanka ziemniaczana to idealne danie zrobione w duchu niemarnowania żywności – zero waste. Możesz do niej dodać, co tylko chcesz i wykorzystać te składniki z lodówki, które najwyższa pora spożyć. Może być w wersji z mięsem oraz bez. Wszystko zależy od Twoich preferencji. Zapraszamy do sprawdzenia przepisu na tradycyjną zapiekankę ziemniaczaną po góralsku!

    Czytaj więcej »
  6. Miód pitny – szlachetny trunek o wielu właściwościach

    miod-pitny-wlasciwosci

    Miód pitny jest trunkiem alkoholowym, którego historia powstania sięga aż czasów średniowiecznych. Miód w takiej postaci ma szerokie zastosowanie i charakteryzuje się właściwościami leczniczymi, a jego smak zdobył wielu zwolenników. Zachęcamy do zapoznania się z jego słodkimi sekretami!


    Czytaj więcej »
  7. Z czym jeść bryndzę? Inspiracje Schroniska Smaków

    z czym jeść bryndzę

    Bryndza to składnik, bez którego kuchnia podhalańska praktycznie nie istnieje. Jest owczym serem przygotowywanym zaledwie w kilku miejscach na świecie, dzięki czemu zdobyła wielu zwolenników w różnych rejonach globu. Ma także szerokie zastosowanie kulinarne. Jakie? Odpowiedź znajdziesz w dzisiejszym artykule.

    Czytaj więcej »
Posts loader