Facebook Pixel

Dołącz do akcji Schronisko dla Schronisk. Ty też możesz pomóc! Schronisko dla Schroniska

Monthly Archives: Kwiecień 2020

  1. Jak uczcić jubileusz firmy? Kilka prostych wskazówek

    Jak uczcić jubileusz firmy? Kilka prostych wskazówek

    Każda firma, w którymś momencie świętuje ważny dla niej dzień jakim jest jubileusz firmy. Zorganizowanie takiego wydarzenia, jak i przygotowanie prezentów dla gości jest nie lada wyzwaniem. Organizując jubileusz firmy należy zrobić to w sposób wyrafinowany i ze smakiem. W artykule podpowiadamy o czym należy pamiętać, przede wszystkim podczas wyboru prezentów.

    Czytaj więcej »
  2. Co można zrobić z oscypkiem?

    Co można zrobić z oscypkiem?

    Oscypek to charakterystyczny dla polskich gór przysmak. Powinien znaleźć się na liście rzeczy, które po prostu trzeba zjeść będąc w Tatrach. Na szczęście możesz go również zamówić do siebie do domu i przyrządzić wiele ciekawych potraw. Zapewniam Cię, że z oscypkiem można zdziałać cuda!

    Czytaj więcej »
  3. Do czego wykorzystać anchois? Poznaj nasze spodoby!

    Do czego wykorzystać anchois? Poznaj nasze spodoby!

    Coraz łatwiejszy dostęp do przeróżnych produktów spożywczych umożliwia urozmaicenie codziennej diety. Anchois to ryba, która dzięki szerokiemu zastosowaniu zdobyła bardzo dużą popularność w naszym kraju. W artykule dowiesz się jak jeść i jak przygotować anchois.

    Czytaj więcej »
  4. Masło orzechowe i jego tajemnice. Jak czytać skład?

    Masło orzechowe i jego tajemnice. Jak czytać skład?

    Masło orzechowe to produkt spożywczy mający wielu zwolenników i przy okazji szerokie zastosowanie kulinarne. Decydując się na jego zakup należy być bardzo uważnym, ponieważ masło masłu nie jest równe. Może być ono produktem bogatym w składniki odżywcze albo wręcz odwrotnie - bogatym w niepotrzebne dodatki. Dzisiaj dowiesz się jak należy czytać skład, aby wybrać zdrowe masło orzechowe.

    Czytaj więcej »
  5. Przepis na: sałatkę z wędzonym pstrągiem i sosem chrzanowym

    Przepis na: sałatkę z wędzonym pstrągiem i sosem chrzanowym

    Pstrąg jest rybą kojarzoną przede wszystkim z polskimi górami. W restauracjach i gospodarstwach domowych na Podhalu  przygotowywane są przeróżne dania z jego udziałem. Pstrąg sprawdzi się jako główny element obiadu, ale również przekąska np. w postaci sałatki. Sałatka to nie tylko warzywa, ale również inne ciekawe składniki takie jak: wędzona ryba, orzechy, pestki czy sos. Sos potrafi wiele zmienić dlatego w naszej sałatce z wędzonym pstrągiem znajdziesz sos chrzanowy. Zachęcamy do spróbowania!

    Czytaj więcej »
  6. Miód gryczany i jego właściwości zdrowotne. Na co pomaga?

    Miód gryczany i jego właściwości zdrowotne. Na co pomaga?

    Miód gryczany wyróżnia się niesamowitym, kwiatowym aromatem, ciemną barwą i charakterystycznym smakiem. Uważany jest za jeden z najzdrowszych miodów, ponieważ ma mnóstwo właściwości leczniczych i zdrowotnych. W dzisiejszym artykule poznasz wszystkie jego funkcje.

    Czytaj więcej »
  7. Domowy chleb na drożdżach. Prosty przepis krok po kroku

    Domowy chleb na drożdżach. Prosty przepis krok po kroku

    Domowy chleb to wypiek, który na pierwszy rzut oka nie należy do tych łatwych. Nic bardziej mylnego. Przygotowaliśmy dla Ciebie przepis, który jest bardzo prosty w przygotowaniu. Do wypieku tego chleba potrzebujesz składników, które na pewno znajdują się w Twoim domu. Zachęcamy do sprawdzenia!

    Czytaj więcej »
Posts loader