Facebook Pixel

Monthly Archives: Czerwiec 2020

  1. Jak zrobić zapiekankę ziemniaczaną?

    jak-zrobic-zapiekanke-ziemniaczana-zdjecie

    Zapiekanka ziemniaczana to idealne danie zrobione w duchu niemarnowania żywności – zero waste. Możesz do niej dodać, co tylko chcesz i wykorzystać te składniki z lodówki, które najwyższa pora spożyć. Może być w wersji z mięsem oraz bez. Wszystko zależy od Twoich preferencji. Zapraszamy do sprawdzenia przepisu na tradycyjną zapiekankę ziemniaczaną po góralsku!

    Czytaj więcej »
  2. Miód pitny – szlachetny trunek o wielu właściwościach

    miod-pitny-wlasciwosci

    Miód pitny jest trunkiem alkoholowym, którego historia powstania sięga aż czasów średniowiecznych. Miód w takiej postaci ma szerokie zastosowanie i charakteryzuje się właściwościami leczniczymi, a jego smak zdobył wielu zwolenników. Zachęcamy do zapoznania się z jego słodkimi sekretami!


    Czytaj więcej »
  3. Z czym jeść bryndzę? Inspiracje Schroniska Smaków

    z czym jeść bryndzę

    Bryndza to składnik, bez którego kuchnia podhalańska praktycznie nie istnieje. Jest owczym serem przygotowywanym zaledwie w kilku miejscach na świecie, dzięki czemu zdobyła wielu zwolenników w różnych rejonach globu. Ma także szerokie zastosowanie kulinarne. Jakie? Odpowiedź znajdziesz w dzisiejszym artykule.

    Czytaj więcej »
  4. Dzień ojca po swojemu! Na jaki prezent warto postawić?

    prezent na dzień ojca - schronisko smaków

    Dzień Ojca zbliża się wielkimi krokami. Już 23 czerwca będziemy mogli celebrować ten dzień razem z jednym z ważniejszych mężczyzn w naszym życiu. Dzień Ojca to szczególne święto, które wymaga równie szczególnego przygotowania. W tym dniu warto zadbać o prezent, który będzie nawiązywał do zainteresowań, nawyków i pasji taty.

    Czytaj więcej »
  5. Moskole – placki ziemniaczane po góralsku

    moskole - propozycja podania

    Moskole to placki z ugotowanych ziemniaków wywodzące się z regionalnej kuchni Podhala. Zazwyczaj wypiekane są na blasze w piecu kuchennym, ale z powodzeniem można je usmażyć także na patelni. To idealny sposób na wykorzystanie ziemniaków z wczorajszego obiadu. Sprawdź razem z nami!


    Czytaj więcej »
  6. Malina i jej właściwości lecznicze

    sok z malin

    Maliny to owoce powszechnie występujące w Polsce. Charakteryzują się bogactwem składników odżywczych oraz szerokim zastosowaniem kulinarnym. Warto poznać ich sekrety, aby w pełni korzystać z ich dobrodziejstwa. Dowiedz się więcej z naszego artykułu!

    Czytaj więcej »
  7. Co można jeść z konfiturą? Nasze inspiracje

    konfitura domowa

    Goście w drodze, a Ty nie masz pomysłu na deser? A może nie goni Cię czas, ale nabrałaś ochoty na coś słodkiego? Co zrobić kiedy masz chęć zjeść jakiś deser, a nie masz wystarczającej liczby składników? Ciekawym rozwiązaniem tych problemów jest słoik z konfiturą, który warto mieć zawsze w swojej spiżarce. W tym artykule podpowiadamy jak go wykorzystać.

    Czytaj więcej »
Posts loader