Monthly Archives: Czerwiec 2020
-
Opublikowano Czerwiec 30, 2020Categories: Swojskie przepisy
Zapiekanka ziemniaczana to idealne danie zrobione w duchu niemarnowania żywności – zero waste. Możesz do niej dodać, co tylko chcesz i wykorzystać te składniki z lodówki, które najwyższa pora spożyć. Może być w wersji z mięsem oraz bez. Wszystko zależy od Twoich preferencji. Zapraszamy do sprawdzenia przepisu na tradycyjną zapiekankę ziemniaczaną po góralsku!
-
Opublikowano Czerwiec 26, 2020Categories: Sekrety kuchennych składników
Miód pitny jest trunkiem alkoholowym, którego historia powstania sięga aż czasów średniowiecznych. Miód w takiej postaci ma szerokie zastosowanie i charakteryzuje się właściwościami leczniczymi, a jego smak zdobył wielu zwolenników. Zachęcamy do zapoznania się z jego słodkimi sekretami!
-
Opublikowano Czerwiec 23, 2020Categories: Sekrety kuchennych składników
Bryndza to składnik, bez którego kuchnia podhalańska praktycznie nie istnieje. Jest owczym serem przygotowywanym zaledwie w kilku miejscach na świecie, dzięki czemu zdobyła wielu zwolenników w różnych rejonach globu. Ma także szerokie zastosowanie kulinarne. Jakie? Odpowiedź znajdziesz w dzisiejszym artykule.
-
Opublikowano Czerwiec 19, 2020Categories: Schronisko radzi
Dzień Ojca zbliża się wielkimi krokami. Już 23 czerwca będziemy mogli celebrować ten dzień razem z jednym z ważniejszych mężczyzn w naszym życiu. Dzień Ojca to szczególne święto, które wymaga równie szczególnego przygotowania. W tym dniu warto zadbać o prezent, który będzie nawiązywał do zainteresowań, nawyków i pasji taty.
-
Opublikowano Czerwiec 18, 2020Categories: Swojskie przepisy
Moskole to placki z ugotowanych ziemniaków wywodzące się z regionalnej kuchni Podhala. Zazwyczaj wypiekane są na blasze w piecu kuchennym, ale z powodzeniem można je usmażyć także na patelni. To idealny sposób na wykorzystanie ziemniaków z wczorajszego obiadu. Sprawdź razem z nami!
-
Opublikowano Czerwiec 15, 2020Categories: Sekrety kuchennych składników
Maliny to owoce powszechnie występujące w Polsce. Charakteryzują się bogactwem składników odżywczych oraz szerokim zastosowaniem kulinarnym. Warto poznać ich sekrety, aby w pełni korzystać z ich dobrodziejstwa. Dowiedz się więcej z naszego artykułu!
-
Opublikowano Czerwiec 15, 2020Categories: Kuchenne inspiracje
Goście w drodze, a Ty nie masz pomysłu na deser? A może nie goni Cię czas, ale nabrałaś ochoty na coś słodkiego? Co zrobić kiedy masz chęć zjeść jakiś deser, a nie masz wystarczającej liczby składników? Ciekawym rozwiązaniem tych problemów jest słoik z konfiturą, który warto mieć zawsze w swojej spiżarce. W tym artykule podpowiadamy jak go wykorzystać.
- Kuchenne inspiracje (22)
- Sekrety kuchennych składników (32)
- Schronisko radzi (22)
- Swojskie przepisy (28)