Facebook Pixel

Dołącz do akcji Schronisko dla Schronisk. Ty też możesz pomóc! Schronisko dla Schroniska

Swojskie przepisy

  1. Kwaśnica. Przepis, który pozwoli Ci na zrobienie w domu tej oryginalnej!

    kwasnica-przepis

    Zupa kwaśnica to danie, którego koniecznie trzeba spróbować, będąc w górach. Prawdziwa kwaśnica jest bardzo kwaśna i zawiera w sobie sporą dawkę mięsa. To połączenie naprawdę doskonale ze sobą współgra! Koniecznie wypróbuj nasz przepis na kwaśnicę, która zaskoczy swoim smakiem każdego z domowników.

    Czytaj więcej »
  2. Przepis na jagnięcinę, która rozpływa się w ustach

    pieczona jagnięcina - sposób podania

    Baranina i jagnięcina to mięsa bardzo często przyrządzane na Podhalu. Pochodzą z owiec, dlatego mają charakterystyczny smak. Można przyrządzić je na kilka smacznych sposobów, a  w dzisiejszym artykule znajdziesz przepis na jagnięcinę – a dokładniej comber jagnięcy – w marynacie miodowo-musztardowej. Sprawdź go!

    Czytaj więcej »
  3. Zasmakuj w kuchni Podhala – zrób placek po góralsku!

    placek po goralsku propozycja podania

    Kto to jest fanem placków ziemniaczanych? Na pewno wielu z Was należy do oddanych wielbicieli tego prostego, ale znakomitego dania. Nie dość, że jest pyszne, to jeszcze robi się je z łatwo dostępnych składników. Dziś mamy dla Was przepis, który wyniesie tę potrawę na wyżyny doskonałości – przedstawiamy naszą recepturę na placki ziemniaczane po góralsku!

    Czytaj więcej »
  4. Schabowy po góralsku – idealny na niedzielny obiad

    kotlet schabowy po góralsku

    Kotlet schabowy po góralsku to świetny pomysł na urozmaicenie niedzielnego rodzinnego obiadu. Oczywiście nikt z nas nie chce odejmować prawdziwemu polskiemu schabowemu jego zasług i smakowitości, ale od czasu do czasu warto wzbogacić tradycyjną recepturę góralskim akcentem. Sprawdź nasz przepis, a przekonasz się, że jaka pyszna jest to kombinacja!

    Czytaj więcej »
  5. Ziemniaki po góralsku – pyszne danie dla całej rodziny

    ziemniaki-po-goralsku-sposob-podania

    Zostało Ci kilka ziemniaków po obiedzie i nie wiesz, co z nimi zrobić? Nie masz ochoty na kopytka, moskole czy inne tego typu potrawy, które wymagają więcej czasu? Świetnie się składa, ponieważ mamy dla Ciebie szybką propozycję! Przygotowaliśmy przepis na pyszne ziemniaki z gór, który idealnie wpasowuje się w idee zero waste.

    Czytaj więcej »
  6. Jak przyrządzić śledzie po góralsku? To proste!

    sledzie-po-goralsku

    Dania ze śledzi są w Polsce bardzo popularne. Przygotowywane nie tylko od święta mogą zaskoczyć niejednego z nas swoim ciekawym smakiem i nietuzinkowymi dodatkami. Można przygotować je na wiele różnych sposobów, a my w dzisiejszym artykule przedstawimy Wam przepis na śledzie po góralsku.

    Czytaj więcej »
  7. Jak przygotować domowe konfitury z malin?

    konfitury z malin w słoiczku

    Domowe przetwory to idealny sposób na zatrzymanie lata. Sezonowe owoce aż proszą się o wykorzystanie ich potencjału w stu procentach. Najlepiej jeść je na świeżo, ale warto również zdecydować się na przygotowanie konfitur, które pozwolą na zachowanie smaku na długi czas. Sprawdź nasz przepis na konfitury z malin!

    Czytaj więcej »
Posts loader