Facebook Pixel

mąka na pizzę Caputo Pizzeria 1 kg

  • Dostępność: Produkt całoroczny
  • Czas dostawy: Twoje zamówienie zostanie wysłane w ciągu 24 godzin.
  • Produkty takie jak mięso, ser, drożdże wysyłamy od poniedziałku do godziny 13.00 w piątek. Nie chcemy, aby paczki leżały w magazynach.
  • Sprawdź opinie o nas na Opinie o Spizarnia.schroniskosmakow.pl na Opineo.pl
7,99 zł/1 kg
Gramatura: Ilość: Cena:
1 kg
7,99 zł
Wartość zamówienia: 7,99 zł
Dodaj do koszyka
Nowość Własny import z Włoch
1 składniki
Bez zagęszczaczy
i konserwantów
Tylko naturalne
składniki

Caputo Pizzeria 1 kg to najpopularniejsza na świecie mąka na pizzę. Produkt włoski, z włoskiej, wyselekcjonowanej pszenicy. Mąka tworzona przez firmę, która specjalizuje się w mąkach do Pizzy i robi to dobrze od 100 lat. Caputo Pizzeria to mąka na której powstaje idealna pizza. Typ 00 oznacza najczystszą mąkę z możliwych, pozbawioną całkowicie zanieczyszczeń i otrębów, mąka jest śnieżno biała. Mąka do pizzy Caputo Pizzeria to mąka o 12,5 procentowej zawartości białka, czyli glutenu. Jej siła W to 260-270. 

Mąkę Caputo Pizzeria polecamy użyć razem z drożdżami Caputo, a ciasto posmarować sosem na bazie pomidorów San Marzano Mutti, które również mamy w ofercie. Mąka dla osób, które kochają cienką, włoską pizzę. Mąka na pizzę wsypana jest do papierowej torebki, który pozwala produktowi oddychać. Sprowadzamy ją bezpośrednio z Włoch, w oryginalnym opakowaniu. Na rynku można spotkać mąki w tzw. repackach - kupowane w dużych workach, a później konfekcjonowane w Polsce. My tego nie robimy. Kupujesz oryginalne Caputo Pizzeria Tipo 00 - zapakowane we Włoszech i przywiezione do nas na palecie. 

Ciasto, które powstaje na takiej mące zachowuje się zupełnie inaczej, niż ciasto na popularnych w Polsce mąkach typ 450-550. Przede wszystkim nie nasiąka wilgocią z sosu i dodatków, nadmiernie nie wyrasta. 

Mąka na pizzę musi być przechowywana w suchym miejscu. Częstym błędem jest przechowywanie mąki w kuchni w torebce. Torebka jest papierowa, a mąka to produkt higroskopijny, który chłonie wilgoć. W kuchni, gdzie naturalnie występuje wilgoć chociażby z gotujących się garnków, taka mąka będzie tracić właściwości. Gdy złapie wilgoć, zacznie się zupełnie inaczej zachowywać. Jeżeli macie spiżarnię - tam wynieście mąkę na pizzę. Jeżeli nie, znajdżcie inne miejsce w domu, gdzie mąka będzie miała sucho i ciepło. 

Mąka zapakowana jest w torebki 1 kg. Jeżeli kochasz włoską pizzę, sugerujemy zakup 10 sztuk. Wyślemy Wam wówczas fabryczny karton z 10 pojedynczymi torebkami w środku. 

  • Data ważności: nie mniej niż 9 miesięcy
  • Konserwanty: Nie
  • Opakowanie: torebka
  • Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
  • Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura pokojowa
  • Główny składnik:

Koszty dostawy - Polska

Forma dostawyKoszt dostawy przy płatności z góryKoszt dostawy za pobraniemMinimalny zakup uprawniający do darmowej dostawy przy płatności z góryMinimalny zakup uprawniający do darmowej dostawy przy płatności za pobraniem
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - 200 -
InPost Paczkomaty 24/7 Weekend 13,99 - 200 -
Kurier UPS 16,99 21,99 200 -
Kurier DPD 15,99 20,99 200 -
Kurier DPD Weekend 19,99 24,99 200 -
Odbiór osobisty 0 0 1 1

Koszty dostawy Europa

Kraj dostawyKoszt dostawy – tylko płatność z góry, nie ma pobrań przy wysyłce za granicęMinimalny zakup dający darmową dostawę
Europa za wyjątkiem krajów poniżej 59 299
Norwegia, Finlandia 620 1500
Wielka Brytania 99 600
Ukraina, Rosja 120 800
Wszystkie wyspy europejskie 280 1200
Inne kraje Zadzwoń, wycenimy indywidualnie.
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:mąka na pizzę Caputo Pizzeria 1 kg
Twoja ocena