window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() {dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('set', {'currency': 'PLN'}); gtag('set', {'link_attribution': true}); gtag('set', {'anonymize_ip': false}); gtag('set', {'allow_ad_personalization_signals': true}); gtag('config', 'UA-114195288-1'); //Second tag id gtag('config', 'UA-114195288-4'); !function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '540500750323144'); fbq('track', "PageView"); (function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NS4RX3L');

O firmie

Schronisko Bukowina to firma, która powstała z pasji do kuchni i dobrego jedzenia. Nasze korzenie sięgają grudnia 2015 roku. Wówczas w Bukowinie Tatrzańskiej otworzyliśmy restaurację Schronisko Smaków Magda Gessler. Naszym partnerem była Magda Gessler. Zdecydowaliśmy się na współpracę z autorką Kuchennych Rewolucji, by pokazać Gościom odwiedzającym Podhale, że stawiamy na jakość. To miał być wyróżnik restauracji. Świeże produkty – zarówno lokalne, jak i importowane z całego świata, na bazie których powstają dania w menu restauracji. Zasada, której się trzymaliśmy, była prosta: liczba dań głównych w karcie nie ma prawa przekroczyć 10, a zup – 3. Przez kolejne lata funkcjonowania restauracji się to udaje. Utrzymujemy małą kartę dań zapewniającą świeżość produktów. Jednocześnie jesteśmy w stanie szybko i sprawnie obsłużyć Gości w restauracji, którzy długo nie czekają na dania.

W marcu 2016 roku odpowiadając na potrzeby Gości wprowadziliśmy pierwsze dania w słoikach. Turyści odwiedzający Schronisko Smaków Magda Gessler nieustannie pytali, co mogą u nas kupić na wynos, z długą datą ważności. Wprowadziliśmy więc kilka produktów: bigos, kwaśnicę i marynowany ser wędzony w zalewie. Produkty cieszyły się doskonałym zainteresowaniem, wręcz brakowało ich na półkach, bo zainteresowanie Gości naturalną żywnością przekraczało nasze możliwości produkcyjne. Rozbudowaliśmy więc zaplecze kuchenne i zaczęliśmy zwiększać asortyment. W naszej ofercie pojawiły się podhalańskie rydze w słoiku, dwa rodzaje smalcu, pasztet z dziczyzny. W kolejnym sezonie przyszedł czas na naturalne syropy owocowe czy konfitury z najwyższą na rynku zawartością owoców. Przetwory owocowe wyróżniają nas do dzisiaj: chyba jako jedyni w Polsce produkujemy konfitury, które mają tylko dwa składniki: owoce i cukier. Tłoczymy również oleje na zimno, pieczemy chleby na zakwasie, kisimy ogórki. Postawiliśmy także na mięsa i wędliny takie jak kiedyś: długo marynowane i wędzone naturalnym dymem w tradycyjnej wędzarni.

W 2017 roku odbieraliśmy co raz więcej telefonów od Gości, którzy chcieli kupić nasze przetwory, ale nie przebywają akurat na Podhalu. Przyjmowaliśmy więc zamówienia telefoniczne, pakowaliśmy paczki, zanosiliśmy do placówki Poczty Polskiej i wysyłaliśmy. Potrzeba matką wynalazków, więc stworzyliśmy sklep internetowy. Miał w ofercie około 30 produktów. W kolejnych latach liczba produktów rosła, dobijając do blisko 300 marki własnej.

W 2018 roku uruchomiliśmy całkowicie nowy sklep, który jak się okazało za chwilę, przestał być wystarczający. Odpowiadając na oczekiwania Klientów zdecydowaliśmy się bowiem na radykalne poszerzenie oferty o importowane produkty włoskie. Była to odpowiedź na wiele e-maili, gdzie pytaliście nas, czemu nie mamy oliwy, trufli czy mąki do pizzy. Nawiązaliśmy więc współpracę z włoskimi producentami i hurtowniami. Pierwsze produkty przywoziliśmy w bagażniku samochodu osobowego. Później przyszedł czas na małe busy, następnie większe. Nadszedł rok 2020 i epidemia. Klienci zaczęli szturmować nasz sklep, chcąc zrobić bezpieczne zakupy i ominąć kolejki w sklepach. Wówczas zaczęliśmy sprowadzać towar już pełnymi TIR-ami. Tak zostało do dzisiaj. Jesteśmy bezpośrednim importerem włoskich produktów, prosto od producentów. Produkty te pochodzą z rynku włoskiego. 

W 2021 roku Schronisko Smaków Magda Gessler zakończyło współpracę z celebrytką w wyniku innej wizji rozwoju restauracji i podejścia do jej otwarcia. Odcięliśmy przeszłość grubą kreską i zmieniliśmy nazwę: od stycznia 2021 nazywamy się Schronisko Bukowina. Idziemy swoją drogą i po Waszej obecności w restauracji i decyzjach zakupowych wiemy, że to właściwa droga.

Prowadzimy restaurację, sklep internetowy, oraz hurtownię produktów włoskich. Mamy osobną halę, w której obsługujemy nawet 3 tysiące paczek dziennie, zaopatrujemy inne restauracje i sklepy. W sezonie świątecznym dodatkowo zajmujemy się konfekcjonowaniem paczek prezentowych dla firm, ich pracowników i kontrahentów. Z zanoszenia paczek na pocztę przeszliśmy na indywidualne umowy z trzema operatorami logistycznymi: nasze paczki trafiają do Was inpostem (wyłącznie paczkomaty) oraz do rąk własnych za pośrednictwem kurierów: UPS i GLS.  Obsługujemy wszystkie nowoczesne formy płatności, a codziennie pracujemy, nad coraz lepszym, dokładniejszym i ekologicznym pakowaniem paczek. Już udało nam się ograniczyć ilość folii do pakowania o 90 procent, ale naszym celem jest jej całkowita eliminacja. Naszym standardem przy zamówieniu do godziny 13:00 jest dostawa do Klienta następnego dnia roboczego.

 

dataLayer.push({"ecommerce":{"currencyCode":"PLN"}});