Naturalne podgrzybki w solance Magdy Gessler – prawdziwy rarytas
Lubisz tradycyjne smaki i chciałbyś ich doświadczać w swojej kuchni? Grzyby w solance to jeden z nieco już zapomnianych przepisów polskiej kuchni na przetwarzanie owoców lasu. Do produkcji użyte zostały wyłącznie starannie wybrane leśne grzyby - w tym przypadku podgrzybki - a także woda, sól i cukier. Dzięki temu smak grzybów jest podkreślony, podobnie jak ich aromat, a one same nie tracą koloru czy kształtu. Świetnie nadają się do podawania zarówno solo, jak i w formie dodatku do innych dań. Ekologiczne grzyby ze słonej zalewy dotrą do Ciebie na plastikowej tacce, na których mieści się ich około 600 gramów. Tych podgrzybków musisz spróbować!
Podgrzybki w solance Magdy Gessler – odkryj moc prawdziwego smaku
Z uwagi na wyjątkowy smak grzyby w solance możesz podawać po prostu do obiadu. Doskonale sprawdzą się w formie dodatku do rozmaitych mięs. To również świetna przystawka, zwłaszcza gdy w planie masz wielogodzinne spotkanie z przyjaciółmi, często zakrapiane alkoholowymi trunkami. Co więcej, podgrzybków możesz użyć jako dodatków do sałatek, śledzi, a nawet tatara! Podaruj te grzyby każdemu, kto ceni sobie wyjątkowe, tradycyjne smaki - na pewno zachwycisz smakosza.
Podgrzybki w solance – rozkoszne dla podniebienia, cenne dla zdrowia
Aromatyczne grzyby w solance to gotowe, w pełni ekologiczne danie. Nie znajdziesz w nim konserwantów, barwników czy polepszaczy smaku, a nawet octu! To starannie wyselekcjonowane podgrzybki z okolicznych lasów, a także woda, cukier oraz sól. Podgrzybki możesz zjeść od razu po otwarciu opakowania - pachną niezwykle przyjemnie i zachowują wszystkie swoje pożądane cechy. Warto wiedzieć, że wbrew obiegowej opinii podgrzybki wcale nie są ciężkostrawne, o ile zostały właściwie przygotowane! Cała wartość odżywcza tych grzybów mieści się przede wszystkim w ich kapeluszach. Zawierają one sporo wody, bo aż 80%. Resztę stanowi białko z odrobiną węglowodanów. To świetne źródło białka dla osób na diecie eliminacyjnej, na przykład wegetariańskiej albo wegańskiej. Co więcej, grzyby te zawierają sporo witamin, zwłaszcza z grupy B, ale również witaminę A czy E. Podgrzybki są niskokaloryczne. Dzięki temu możesz wprowadzić je do swojej diety nawet w sytuacji, gdy chcesz stracić zbędne kilogramy.
- Data ważności: minimum pół roku
- Konserwanty: Nie
- Opakowanie: plastikowa tacka
- Sposób przechowywania: lodówka
- Sposób przechowywania po otwarciu: lodówka
- Główny składnik: podgrzybki
- Składnik 2: zalewa solna
- Składnik 3: cukier
- Składnik 4: przyprawy
Koszty dostawy - Polska
Forma dostawy | Koszt dostawy przy płatności z góry | Koszt dostawy za pobraniem | Minimalny zakup uprawniający do darmowej dostawy przy płatności z góry | Minimalny zakup uprawniający do darmowej dostawy przy płatności za pobraniem |
---|---|---|---|---|
InPost Paczkomaty 24/7 | 9,99 | - | 200 | - |
Kurier UPS | 16,99 | 21,99 | 200 | - |
Kurier GLS | 15,99 | 20,99 | 200 | - |
Odbiór osobisty | 0 | 0 | 1 | 1 |
Koszty dostawy Europa
Kraj dostawy | Koszt dostawy – tylko płatność z góry, nie ma pobrań przy wysyłce za granicę | Minimalny zakup dający darmową dostawę |
---|---|---|
Unia Europejska za wyjątkiem krajów poniżej |
59 | 299 |
Irlandia |
99 | 1200 |
Norwegia, Finlandia | 620 | 1500 |
Wyspy Europejskie (poza UK) | 280 | 1200 |
Inne kraje | Zadzwoń, wycenimy indywidualnie |
UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce. Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 12:00, to wyślemy je w poniedziałek.