Facebook Pixel

Dołącz do akcji Schronisko dla Schronisk. Ty też możesz pomóc! Schronisko dla Schroniska

Grzyby marynowane i solone

Grzyby marynowane z Małopolski

Schronisko Smaków znajduje się w samym sercu najpiękniejszych polskich gór. Dookoła rośnie mnóstwo czystych lasów, pełnych bogatej fauny i flory. To zobowiązuje, dlatego latem i jesienią obowiązkowo spacerujemy po tych lasach w poszukiwaniu najlepszych grzybów. Jako mieszkańcy terenów zalesionych, grzyby zbieramy od najmłodszych lat i czerpiemy ogromną radość z grzybobrania. W tej kategorii przygotowaliśmy dla Ciebie grzyby marynowane, które tworzymy według znanych nam od dawien dawna receptur. Całego procesu marynowania grzybów uczyły nas przez całe lata nasze mamy i nasze babcie, dlatego kupując nasze marynowane grzyby dostajesz produkt, który tworzymy według sprawdzonych, rodzinnych receptur.

Nasze grzybki w procesie marynowania dostają same najlepsze dodatki. W naszych zalewach i marynatach próżno szukać sztucznych konserwantów oraz polepszaczy smaku. To kompletnie nie w naszym stylu. Z resztą nigdy nie odważylibyśmy się podać komukolwiek czegoś, w co nie wierzymy, co nam nie smakuje i co mogłoby być niebezpieczne dla zdrowia. Wszystkie nasze produkty są wykonane z naturalnych składników w zgodzie z naturą, którą tak bardzo kochamy. Nie musisz się również obawiać o swoje zdrowie. Wszystkie zebrane przez nas grzyby przechodzą dokładną selekcję i wybierane są wyłącznie zdrowe nietrujące okazy. Od lat współpracujemy z atestowanym grzyboznawcą, który dokładnie sprawdza wszystkie grzyby pod kątem ich zdrowia.

Dzięki temu mamy pewność, że to, co oferujemy Wam w naszym sklepie jest najlepszej jakości. Nasze tradycyjne grzyby marynowane są więc zdrowe i w pełni bezpieczne. Zajrzyj do Spiżarni Schroniska Smaków i wybierz swój ulubiony rodzaj grzybów solonych, w zalewie octowej lub w oliwie. Jesteśmy przekonani, że znajdziesz tu coś idealnego dla siebie. Wszystkie nasze grzyby pakujemy w zgrabne, estetyczne słoiczki, dlatego możesz je śmiało wykorzystać jako pomysł na tradycyjny regionalny prezent dla bliskiej Ci osoby.

Grzyby marynowane – przepis na dania doskonałe

Grzyby marynowane w słoikach ze Spiżarni Schroniska Smaków dadzą Ci wiele możliwości kulinarnych. Grzybki marynowane lubią chyba wszyscy i każdy znajdzie dla siebie ich ulubioną wersję. Tradycyjne grzyby marynowane są prostym, ale bardzo interesującym składnikiem w Twoich kuchennych potyczkach. Oczywiście jeśli nie jesteś mistrzem popisów kulinarnych i od przygotowywania potraw wolisz ich konsumpcję, nic straconego. Marynowane grzyby same w sobie są tak pyszne, że sprawdzą się jako prosta przekąska, podana na półmisku. Połóż obok nich kilka domowych ogórków kiszonych, na przykład tych, które znajdziesz w innej kategorii naszego sklepu, wiejski smalczyk (jego też znajdziesz w Spiżarni Schroniska Smaków), kilka kromek chrupiącego chleba i gotowe! Jeśli jednak lubisz gotowanie w kuchni, możesz użyć grzybów marynowanych jako składnik domowego pieczonego pasztetu. Takie grzyby nie dość, że wzbogacą smak potrawy, to nadadzą wilgotności i aksamitnej struktury takiego dania. Grzyby solone w marynacie sprawdzą się jako nadzienie do różnego rodzaju mięs.

Nam bardzo smakują kotlety z mielonego mięsa wołowego nadziewane grzybami marynowanymi. Kto z nas nie kocha sałatek jarzynowych, które królują na polskich stołach podczas świątecznych, rodzinnych spotkań? Wypróbuj ich wersji z dodatkiem grzybów marynowanych, które odmienią tradycyjne oblicze zwykłej sałatki. Grzyby w solance, obok suszonych grzybów, świetnie nadają się jako dodatek do staropolskiego bigosu. Dodaj je na pod sam koniec gotowania, żeby nie rozpadły się w długotrwałym procesie przygotowania tego dania. Jeszcze bardziej wzmocnią grzybowy aromat naszego polskiego króla dań.

Grzyby marynowane ze Schroniska Smaków – gotuj jak nasi kucharze

Grzyby solone w marynacie można długo przechowywać, dlatego idealnie sprawdzą się jako wyposażenie Twojej domowej spiżarki. To szybka i smaczna przekąska, którą warto mieć pod ręką na wypadek nieoczekiwanych gości. Dla nas smak grzybów marynowanych, które otwieramy zimą lub na wiosnę, to wspomnienie gorącego lata i ciepłej jesieni. Wspaniale jest postawić na rodzinnym stole zimową porą takie grzybki marynowane, które sami przygotowaliśmy. Poza tym lubimy dzielić z Wami tym, co najlepsze, dlatego w naszych słoiczkach zamykamy wyjątkowy smak małopolskich lasów i zapraszamy w podróż przez smaki regionu. Jeśli będziesz kiedykolwiek w naszych rejonach, zapraszamy Cię gorąco do Schroniska Smaków Magdy Gessler.

Chętnie ugościmy Cię naszymi przetworami, najlepszymi grzybami marynowanymi, polskim chlebem na zakwasie i wieloma innymi regionalnymi smakołykami. Mamy nadzieję, że wszystko Ci zasmakuje i zabierzesz ze sobą kilka łakoci. Ale nawet jeśli nie będziesz miał okazji zagościć w Tatrach, ale lubisz polskie przysmaki z górnej półki, to nic straconego. Nawet w swoim domu możesz poczuć klimat Schroniska Smaków. Wszystkie produkty, które znajdziesz na naszej półce wykorzystujemy w kuchni Schroniska Smaków, więc kupując nasze przetwory i produkty regionalne, będziesz mógł się poczuć, jakbyś niemal tu był. Poczuj się jak nasi kucharze i gotuj u siebie w domu z tych samych składników, które wykorzystujemy w naszej restauracji.

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 8

na stronę
Desc
  1. Rydze marynowane

    Rydze marynowane

    19,00 zł
  2. Podgrzybki marynowane w zalewie

    Podgrzybki marynowane w zalewie

    17,00 zł
  3. Borowiki marynowane

    Borowiki marynowane w zalewie

    19,00 zł
  4. kurki marynowane

    Kurki marynowane

    19,00 zł
  5. Podgrzybki solone używa się dokładnie tak samo, jak świeże.

    Podgrzybki w solance

    19,00 zł
    Brak w magazynie
  6. Borowiki solone dostępne są online przez cały rok.

    Borowiki w solance

    19,00 zł
    Brak w magazynie
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 8

na stronę
Desc