Promocyjny zestaw z Sylwią - 35 procent rabatu

Kod produktu:

Dostępność: W magazynie

Wysyłka: do 24 godzin

146,43  225,27  cena obniżona: promocja cenowa na produkt
Udostępnij Poleć znajomemu

Czym nasz produkt różni się od konkurencji?

Tylko naturalne
składniki
Starannie
wyselekcjonowane
Bez konserwantów
i sztucznych barwników
Polska
produkcja
Produkty nagradzane
na festiwalach

 Promocyjny zestaw naszych produktów z autorską maskotką. Wszystkie produkty wchodzące w skład zestawu są pełnowartościowe i mają normalne daty ważności (takie same jak produkty kupowane osobno). Każdy produkt wchodzi w skład zestawu w ilości jednej sztuki, dwie - są torby papierowe. 

Sylwia - duża maskotka Schroniska Smaków

Mała maskotka Schroniska Smaków o imieniu Sylwia. Ręcznie wykonana na Podhalu, oryginalny wzór nie do kupienia nigdzie indziej. 

Wysokość maskotki: 21 cm


Smalec z jabłkiem i cebulą mały

Rozsmarowany na świeżym pieczywie, w towarzystwie naszych ogórków kiszonych tworzy kompozycję idealną. Jego znakomity smak i konsystencję zawdzięcza najwyższej jakości składnikom pochodzenia naturalnego, nie ma w nim żadnych aromatów, konserwantów i innych podejrzanych rzeczy. Dlaczego nasz smalec jest wyjątkowy? Gorący smalec wlewamy do słoika i dodatkowo pasteryzujemy, tym samym zachowuje świeżość na dłużej. 100 gramów gotowego smalcu powstało z 80 gramów słoniny, 14 gramów cebuli, 9 gramów mięsa i 8 gramów jabłka. Czego chcieć więcej?

 

Syrop z malin

Naturalny syrop na bazie soku wyciśniętego z malin. Intensywny, owocowy smak i aromat zawdzięcza naturalnemu składowi. Zawarte w syropie olejki eteryczne działają rozgrzewająco i antyseptycznie. Sok malinowy wspomaga odporność dzięki zawartości witamin i przeciwutleniaczy neutralizujących działanie wolnych rodników. Syrop z malin Magdy Gessler to tylko dwa składniki, bez jakchkolwiek dodatków. Powstający osad to po prostu osad owocowy, syrop wystarczy wstrząsnąć. 

Porównaj sobie skład naszego syropu z malin z syropem malinowym dostępnym w sklepie, gdzie soku z malin jest zwykle tylko kilka procent. 


Kurki marynowane

Po co opierać się pokusie uchwycenia niepowtarzalnego smaku grzybów na dłużej? Dzięki naszym marynowanym kurkom będziecie mogli cieszyć się smakiem grzybów przez cały rok. Mamy dla Was najlepsze, polskie kurki w aromatycznej marynacie. Idealnie sprawdzą się do sałatek, sosów, jako przystawka lub dodatek do tatara.

 

Powidła ze śliwki węgierki

Nasze powidła gotujemy wczesną jesienią, kiedy śliwki z polskich sadów są najsłodsze. Czysta etykieta, skład to tylko śliwki węgierki i cukier. Owoce śliwki doskonale regulują trawienie, chronią przed wolnymi rodnikami i poprawiają apetyt.

Dołożyliśmy wszelkich starań, by produkt był pozbawiony pestek, ale mogą się one pojawic w gotowym produkcie. 


Schronisko Smaków - moja góralska kuchnia

Oprawa twarda. Data wydania: grudzień 2016. Książka z autografem Magdy Gessler. 


Borowiki marynowane

W jednym słoiku zamknęliśmy najszlachetniejsze grzyby z polskich lasów z dodatkiem aromatycznej zalewy pełnej przypraw. Dzięki naturalnemu składowi nasz produkt stanowi nie lada przysmak i to nie tylko dla wytrawnych grzybiarzy.

 


Syrop korzenny z imbirem

Syrop na naturalnym miodzie pszczelim, z dodatkiem rozgrzewających przypraw korzennych i sokiem z cytryny. Zawiera całe goździki oraz cynamon w laskach. Idealny jako dodatek do zimowych napojów, kawy, herbaty, grzanego piwa, czy wina. Rozgrzewa i pobudza, sprawdzi się nie tylko na długie zimowe wieczory.

 

Konfitura z truskawek

Porównaj sobie skład tej konfitury z produktami dostępnymi w sklepach...Nasza konfitura to dobro w najczystszej postaci - najlepszy skład na rynku, zawiera tylko owoce i cukier. 100 gramów gotowej konfitury powstało ze 150 gramów truskawek. Nie dodaliśmy do niej pektyn, konfitura zagęszczona została przez odparowanie wody. Truskawkowa konfitura to dodatek idealny, jej bogaty, mocno owocowy smak przywróci letni klimat w Twojej kuchni.

 

 

Torba papierowa mocna

Ekologiczna, mocna papierowa torba. Wykonana z mocnego papieru z klejonymi uszami. Bez problemu pomieści towar o wadze do trzech kilogramów. Jest w pełni biodegradowalna. 


Serki z gór małe - wędzone

Wędzone naturalnym dymem bukowym. W okresie jesienno zimowym serki wyrabiane są w 100 procentach z mleka krowiego z krów z Podhala z małych gospodarstw. W tym okresie mleko owiec jest niedostępne, dlatego nie opowiadamy bajek o tym, że zimą mamy owcze oscypki. 

Serki są produkowane z mleka owczego w okresie od 16 kwietnia do 30 września. 


Konfitura z żurawiny

Nasza konfitura nie jest niczym zagęszczana i utrwalana - porównaj skład z produktami dostępnymi w sklepie. Kwaśna żurawina i odrobina słodyczy - duet idealny. 100 gramów gotowej konfitury powstało ze 120 gramów owoców żurawiny. Świetnie komponuje się z oscypkiem, a także innymi serami. Nieodzowny dodatek do pasztetu i deski mięs. Owoce żurawiny mają właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybicze, a także pomagają utrzymać odpowiedni poziom cholesterolu. 

 

Cytryny z żurawiną

W jednym przetworze połączyliśmy dwa kwaśne owoce, które idealnie nadają się do gorących napojów, lemoniad, a także deserów. Kwasowość idealnie balansuje słodzony syrop.

 

Miód faceliowy mały

Miód faceliowy jest miodem nektarowym, czyli kwiatowym. Produkowany jest z nektaru kwiatów facelii i ma delikatny, lekko kwaskowaty smak oraz kwiatowy zapach. Posiada wiele właściwości leczniczych, przez to jest jednym z najbardziej cenionych miodów w Polsce. Skutecznie obniża nadciśnienie tętnicze, świetnie wzmacnia odporność i zapobiega stanom zapalnym górnych dróg oddechowych. Dzięki zawartej w miodzie cholinie chroni naszą wątrobę, zwłaszcza przy zatruciach, jest także niezastąpiony w leczeniu chorób układu pokarmowego. Zawarte w miodzie jony, takie jak: magnez, żelazo i kobalt, wpływają na stymulacje czerwonych ciałek krwi. Miód ten należy spożywać zatem po dużym wysiłku fizycznym oraz intelektualnym.

Nasz produkt to 100 procent miodu faceliowego - to całkowicie naturalny, polski produkt pszczeli.

Krystalizacja miodu jest naturalnym zjawiskiem i w zależności od rodzaju miodu następuje po 1-3 miesiącach. Jeżeli chcemy zamienić miód skrystalizowany w płynny, trzeba go podgrzać w kąpieli wodnej w temperaturze nie wyższej niż 40 stopni, by nie utracił cennych dla zdrowia właściwości.

 


Miód spadziowy mały

Miód spadziowy nie jest miodem nektarowym, powstaje z wydzielin mszyc i czerwców, które nie mogąc strawić cukrów z soków roślinnych zostawiają lepką, słodką wydzielinę, czyli właśnie spadź, bardzo chętnie zbieraną przez pszczoły. Miód ten powstaje z drzew znajdujących się w najczystszych lasach, dlatego można w nim wyczuć zapach żywicy i igliwia. W sprzedaży można spotkać spadź iglastą lub liściastą- ta pierwsze jest wyraźnie ciemniejsza. W tej chwili w sprzedaży internetowej mamy wyłącznie spadź iglastą. Miód ze spadzi iglastej jest doskonały w schorzeniach dróg oddechowych, przewodu pokarmowego, w chorobach serca i naczyń, a nawet nerwicy. Szczególnie zalecany jest w okresie rekonwalescencji oraz w przypadku anemii i pracy w szkodliwych dla zdrowia warunkach. Polecany jest też osobom po kuracjach antybiotykowych i sterydowych. Ciekawostka dla odchudzających się- miód ten posiada więcej węglowodanów niż cukier i jednocześnie mniej kalorii, dlatego idealnie sprawdzi się jako alternatywa przy słodzeniu napojów. 

 

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię

KP - Reklamacje i zwroty

KP - Koszty dostawy

produkty Powiązane
Instagram
Facebook Instagram