Facebook Pixel

Włoska mąka na pizzę typ 00 Gran Mugnaio premium

  • Dostępność: Produkt całoroczny
  • Czas dostawy: Twoje zamówienie zostanie wysłane w ciągu 24 godzin.
  • Produkty takie jak mięso, ser, drożdże wysyłamy od poniedziałku do godziny 13.00 w piątek. Nie chcemy, aby paczki leżały w magazynach.
  • Sprawdź opinie o nas na Opinie o Spizarnia.schroniskosmakow.pl na Opineo.pl
6,20 zł/1 kg
Gramatura: Ilość: Cena:
1 kg
6,20 zł 9,50 zł
Wartość zamówienia: 6,20 zł
Dodaj do koszyka
Własny import z Włoch Produkt używany w restauracji
1 składniki
Bez zagęszczaczy
i konserwantów
Tylko naturalne
składniki

Włoska mąka na pizzę typ 00. Produkt importowany bezpośrednio z Włoch. Czym mąka na pizzę różni się od zwykłej mąki? Żeby to zrozumieć, trzeba wiedzieć co oznaczają typy mąki. W Polsce najpopularniejszy typ mąki to 450 lub 500. Mniej popularny to mąka typ 2000, czyli mąka razowa. Co oznacza typ mąki? Mąkę robi się z ziaren pszenicy w młynie. W zależności od rodzaju mąki ziarno mieli się raz lub wielokrotnie. Produktem końcowym mielenia są: mąka i otręby. Jak się sprawdza typ mąki? Pali się ją w piecu w temperaturze około tysiąca stopni. To co zostanie po spaleniu, to popiół. Im mniej popiołu, tym typ mąki niższy. Jeżeli po spaleniu kilograma mąki zostanie 4,5 grama popiołu - to mąka 450. Jeżeli popiołu będzie 5 procent - typ 500, popiołu będzie 20 gramów - mąka typ 2000. Ów popiół to tak naprawdę minerały zawarte w mące, które "zanieczyszczają" mąkę. Im wyższy typ mąki, tym mąka ma wyższą zawartość błonnika i otrębów. 

Chcąc przygotować włoską pizzę, potrzebujecie mąkę na pizzę właśnie typ 00. Jest to najczystsza mąka jaką można sobie wyobrazić. Poza mąką nic więcej w niej nie ma. Mąka na pizzę daje chrupiące, cienkie, ale i miękkie ciasto. Bardzo  łatwo się zapieka i nie pozwala na nasiąkanie sosem pomidorowym.  Mąka na pizzę włoska typ 00 należy oczywiście do mąk białych, a nawet śnieżno białych. 

Mąka typ 00 jest często mylona z mąką z pszenicy durum. To oczywiście błąd. Mąka z pszenicy durum to zupełnie coś innego. Maką na pizzę typ 00 to mąka miękka, mąka z durum - jest mąką twardą, która nie nadaje się na pizzę, ale jest używana do produkcji makaronów. 

Dokładnie tą mąkę, ale w dużych opakowaniach po 25 kg używamy w restauracji. Pieczemy z niej pizzę do menu dziecięcego. Mąkę, ak jak wszystkie produkty włoskie importujemy sami bezpośrednio z Włoch

  • Data ważności: nie mniej niż 9 miesięcy
  • Konserwanty: Nie
  • Opakowanie: torebka
  • Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
  • Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura pokojowa
  • Główny składnik:
  • Składnik 2: Mąka

Koszty dostawy - Polska

Forma dostawyKoszt dostawy przy płatności z góryKoszt dostawy za pobraniemMinimalny zakup uprawniający do darmowej dostawy przy płatności z góryMinimalny zakup uprawniający do darmowej dostawy przy płatności za pobraniem
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - 200 -
InPost Paczkomaty 24/7 Weekend 13,99 - 200 -
Kurier UPS 16,99 21,99 200 -
Kurier DPD 15,99 20,99 200 -
Kurier DPD Weekend 19,99 24,99 200 -
Odbiór osobisty 0 0 1 1

Koszty dostawy Europa

Kraj dostawyKoszt dostawy – tylko płatność z góry, nie ma pobrań przy wysyłce za granicęMinimalny zakup dający darmową dostawę
Europa za wyjątkiem krajów poniżej 59 299
Norwegia, Finlandia 620 1500
Wielka Brytania 99 600
Ukraina, Rosja 120 800
Wszystkie wyspy europejskie 280 1200
Inne kraje Zadzwoń, wycenimy indywidualnie.
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Włoska mąka na pizzę typ 00 Gran Mugnaio premium
Twoja ocena