Przetwory z warzyw i grzybów

Przetwory z warzyw i grzyby Spiżarnia Schroniska Smaków

Regionalne, domowe przetwory z warzyw – zamknięty w szkle smak zdrowych warzyw, zebranych w najczystszych rejonach Polski. Ćwikła z chrzanem, ogórki marynowane lub kiszone, kapusta kiszona z marchewką to proste i wszystkim znane przetwory, których nie może braknąć w żadnej kuchni. Przetwory warzywne Magdy Gessler powstają według autorskich przepisów, z naturalnych składników. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do wszelkiego rodzaju mięs, ryb i innych tradycyjnych dań polskiej kuchni.

Przetwory warzywne Magdy Gessler powstały z myślą o wszystkich miłośnikach polskiej kuchni, którzy nie mają czasu na samodzielne przygotowanie domowych przetworów. Przywołują najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa, ich smakiem i aromatem możesz się zachwycać przez cały rok.

W naszej restauracji kucharze często sięgają po przetwory warzywne – do wykwintnych dań, tradycyjnych obiadów czy przekąsek. Teraz możesz też mieć je w swojej kuchni i na co dzień rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem kapusty kiszonej z marchewką, ogórkami, ćwikłą z chrzanem czy kiszoną kapustą z grzybami. Przetwory, które są podstawowym i nieodłącznym elementem polskiej, tradycyjnej kuchni, bazą do wielu dań. Bez nich nie wyobrażamy sobie niedzielnych obiadów czy przygotowania kolacji wigilijnej.

Pamiętaj, że do przygotowywania zalew i marynat korzystamy tylko z NATURALNYCH składników – nie używamy wspomagaczy smaków, barwników, konserwantów. Oferujemy Ci to, z czego sami korzystamy każdego dnia gotując dla gości naszej restauracji.

Grzyby suszone i marynowane pachnące lasem

W naszej spiżarni nie może ich nie być – borowików, podgrzybków, rydzów czy kurek. Zebrane w czystych lasach otaczających naszą restaurację. Zdrowe, świeże podgrzybki czy borowiki suszymy w temperaturze wysokiej temperaturze, dzięki czemu zachowują wszystkie swoje właściwości i przepięknie pachną. Pakujemy je próżniowo, więc ich aromat wypełni Twoją kuchnię od razu po zdjęciu folii.

Do marynowania grzybów nasi kucharze przygotowują aromatyczną marynatę, którą wzbogacają warzywami i przyprawami. To dzięki niej będziesz rozkoszował się wyjątkowym smakiem rydzów, borowików czy podgrzybków, zrobisz wyborny sos tatarski, wzbogacisz smak potraw mięsnych lub skomponujesz idealną sałatkę.

Tylko w Spiżarni Schroniska Smaków Magdy Gessler dostaniesz borowiki w solance, których możesz używać jak świeżo zebranych grzybów! Wystarczy, że odlejesz zalewę (robioną z wody, cukru, soli i odpowiedniej ilości gorczycy) i możesz cieszyć się twardymi, jędrnymi i przepysznymi kawałkami borowików. Ugotuj aromatyczną zupę grzybową, tradycyjny barszcz, zrób zaskakującą w smaku jajecznicę o każdej porze roku!

Wszystkie grzyby, których używamy do robienia przetworów, są sprawdzane przez atestowanego grzyboznawcę i przechodzą selekcję, zanim trafią do kuchni Schroniska Smaków. Masz pewność, że są zdrowe, nierobaczywe, najlepsze.

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 15

na stronę
Desc
  1. Borowiki marynowane
    Borowiki marynowane w zalewie
    19,00 zł
  2. Borowiki suszone
    Borowiki suszone
    18,00 zł
  3. Borowiki solone dostępne są online przez cały rok.
    Borowiki w solance
    19,00 zł
  4. Ćwikła z chrzanem
    Ćwikła z chrzanem
    8,00 zł
  5. Kapusta z grzybami
    Kapusta z grzybami
    Cena promocyjna 12,27 zł Regular Price 14,00 zł
  6. kurki marynowane
    Kurki marynowane
    19,00 zł
  7. Kapusta kiszona z marchewką
    Naturalnie kiszona kapusta z marchewką
    Cena promocyjna 9,00 zł Regular Price 12,00 zł
  8. Ogórki kiszone w solance
    Ogórki kiszone w solance
    16,00 zł
  9. Ogórki lekko ostre z chilli
    Ogórki lekko ostre z chilli
    12,00 zł
  10. Podgrzybki marynowane w zalewie
    Podgrzybki marynowane w zalewie
    17,00 zł
  11. Podgrzybki solone używa się dokładnie tak samo, jak świeże.
    Podgrzybki w solance
    19,00 zł
  12. Rydze marynowane
    Rydze marynowane
    19,00 zł
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 15

na stronę
Desc